Stimuleringsfonds

Het stimuleringsfonds is er om goede doelen en initiatieven te steunen binnen de Gemeente Krimpenerwaard. Alle leden van de Ondernemerskring Bergambacht storten jaarlijks een vast bedrag in dit fonds en dragen daarmee een warm hart toe aan alle verenigingen, stichtingen en individuele initiatieven die voor een donatie in aanmerking komen.

Bent u lid van een vereniging, stichting, of bent u vrijwillig actief voor een ander initiatief? Dien dan via onderstaand formulier een aanvraag in. Wij nemen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. De aanvragen voor 2018 kunnen tot 30 april worden ingediend. U krijgt voor 1 juni bericht of uw initiatief op een bijdrage kan rekenen. 

Alleen compleet ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Doelstelling Stimuleringsfonds:

De doelstellingen van het Stimuleringsfonds zijn vastgelegd in de statuten:
Verstrekken van financiële bijdragen aan verenigingen, instellingen en dergelijke in de gemeente Bergambacht, werkzaam op:

 • Cultureel
 • Sportief
 • Sociaal
 • Charitatief

gebied, zulks in de ruimste zin van het woord.

Criteria om in aanmerking te komen voor een donatie::

 • de aanvrager moet een vereniging, stichting of iets dergelijks zijn die in de Gemeente Krimpenerwaard(kernen Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude) actief is.
 • De activiteit waarvoor de bijdrage aangevraagd wordt valt in 1 van de volgende gebieden: cultureel, sportief, sociaal of charitatief.
 • De organisatie gebruikt de bijdrage voor een specifieke activiteit die aan de doelstelling beantwoord (dus niet een bijdrage in de algemene kosten van de organisatie);
 • aanvragen worden alleen verstrekt op aanvraag;
 • slechts een deel van de activiteit wordt gesponsord, de organisatie moet zelf ook andere sponsoren benaderen of andere bronnen van inkomsten aanboren.

Als uw aanvraag aan deze criteria voldoet komt u in aanmerking voor een donatie. Wordt een donatie toegekend, is er geen verantwoording achteraf noodzakelijk.

De bijdragen zullen alleen na aanvraag toegekend worden en bestaan uit één vast bedrag per organisatie, en een bijdrage per deelnemer aan de activiteit. De hoogte van de bijdrage wordt na het ontvangen van de aanvraag vastgesteld door het Ondernemersfonds en  is afhankelijk van het aantal toegekende bijdragen, de soort activiteit en het aantal deelnemers.

Aanvullende voorwaarden:

 • Organisatie gebruikt de bijdrage voor een specifieke activiteit die aan de doelstelling beantwoord (dus niet in een bijdrage in de algemene kosten van de organisatie).
 • Bijdragen worden alleen verstrekt op aanvraag via het bovenstaande formulier op deze website.
 • Slechts een deel van de activiteiten wordt gesponsord, de organisatie moet zelf ook andere sponsoren benaderen of andere bronnen van inkomsten aanboren.

 

Aanvraag Stimuleringsfonds
 1. Naam vereniging of stichting
  Graag invullen!
 2. Contactpersoon
  Graag invullen!
 3. Email adres
  Invalid Input
 4. Adres
  Graag invullen!
 5. Postcode
  Graag invullen!
 6. Plaats
  Graag invullen!
 7. Activiteit waarvoor u een bijdrage vraagt
  Invalid Input
 8. Schatting aantal deelnemers
  Invalid Input
 9. Rekeningnummer IBAN
  Graag invullen!
 10. Antispam
  Antispam
  Ongeldige code ingevoerd, probeer het nog eens.

LID WORDEN

Onderneem het samen met talloze andere bedrijven in Bergambacht! Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend een ledenvergadering bij te wonen.