Bergambacht weer mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland

Ondernemers van Nederland beoordelen Bergambacht opnieuw als de ondernemersvriendelijkste gemeente. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de brancheorganisatie voor het midden en kleinbedrijf

(MKB-Nederland) in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en innovatie.

Het totaalcijfer dat ondernemers hebben uitgebracht is een 8,4. Vergeleken met het gemiddelde van Nederland - een 6,4 - doet Bergambacht het beduidend beter. Als pluspunt noemen ondernemers dat zij een lokaal aanspreekpunt hebben en dat de gemeente regelmatig investeert in maatregelen voor het bedrijfsleven. Ondernemers krijgen snel antwoord op vragen, de lijnen zijn kort en het mkb voelt zich serieus genomen.

MKBvriendelijk

Foto door Roel Botter

“Snel schakelen is heel belangrijk”, zegt burgemeester Arie van Erk. “Ambtelijk wordt er goed en integraal tussen de afdelingen samengewerkt. Niet langs, maar met elkaar. Daarnaast is het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen met de ondernemers. Dan ontstaat er een wisselwerking. Ondanks de moeilijke tijd durven zij daarom nog steeds te investeren.”
Niet achterover leunen

Ook in 2011 was Bergambacht nummer 1 in deze verkiezing. Het gemeentelijke bestuur heeft echter niet achterover geleund, maar is zijn ondernemers blijven steunen. Ondernemers zien en waarderen dit door hun gemeente wederom op de eerste plaats te zetten. Bergambacht laat alle 408 gemeenten achter zich. Rijssen-Holten werd tweede, Stadskanaal derde.

MKB-Nederland organiseerde dit jaar voor de derde keer de tweejaarlijkse landelijke verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. Ruim 18.000 ondernemers hebben hun stem uitgebracht.

De ranglijst is gebaseerd op vier pijlers:

  • De tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente
  • Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente
  • De gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf
  • De beleving van gemeentelijke lasten (prijs/kwaliteitsverhouding).

LID WORDEN

Onderneem het samen met talloze andere bedrijven in Bergambacht! Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend een ledenvergadering bij te wonen.